Kajaanista huristeltiin pienten mutkien kautta Lieksaan. Matkalla pysähdyttiin Nurmeksessa, aikomuksena mennä Bomban talolle syömään. Vaan sielläpä olikin joku tapahtuma, ja ravintola varattu yksityistilaisuuteen. Jätettiin kuitenkin vaunu sinne parkkiin, kun oli hyvällä paikalla. Poikkeuksellisesti suunnattiin keskustassa pizzalle. Nurmeksessa olisi ollut Lomarompe-tapahtuma, mutta kiitos kajaanilaisen nuorison, koko perhe oli sen verran ärtyisällä tuulella (ihme juttu, minäkin nukuin peräti kaksi tuntia koko yössä!), että pizzan jälkeen suunnattiin vaunulle nukkumaan ja jätettiin lomaromppeet katsastamatta. Bombassa käytiin uimassa (hiton kylmä vesi! kyllä teki hyvää), syötiin välipala ja jatkettiin kohti Lieksaa.

Lieksassa vuorossa oli ruokakaappien täydennyskeikka paikallisessa Citymarketissa, tosin vasta kun vaunu oli viety leirintäalueelle. Onneksi keskusta oli ihan vieressä, kauppaan olisi voinut vaikka pyöräillä jos ei olisi ollut känkkäränkkäpäivä ja paljon ostettavaa. Parin päivän paikallaanolo tuli ihan tarpeeseen. Lieksassa levättiin (ja tietty käytiin vähän katselemassa nähtävyyksiäkin), pyykättiin ja ladattiin akkuja.

ARVIOINNIT

Bomban talo

Mainettaan pienempi ja vähemmän nähtävää. Ehkä enemmän eläkeläisten juttu? Ravintolan lista ei ollut kovin lapsiystävällinen, hinnat kovat. Uimaranta oli kiva. Jotenkin muistelin omasta lapsuudestani tämän toisenlaiseksi.

Timitraniemi Camping

Leirintäalue Lieksan keskustan tuntumassa. Huoltotiloissa haisi kamalalle, kuin viemärit olisivat olleet tukkeessa jossain. Siivous ei oikein pelannut, joten naisten WC-tiloissa oli parin päivän oleskelun jälkeen täydet roskikset, joissakin pöntöissä jätetty jätökset vetämättä (sillä seurauksella että WC tulvi yli) ja se haju oli tosiaan karmea. Pesutuvan toinen pesukone oli rikki. Jotenkin tuntui, että ei ihan jaksettu pitää huolta paikasta. Lasten leikkipaikka oli kulahtanut, siellä oli pari keinua, pieni liukumäki ja karuselli. Minigolf-rata oli ala-arvoisessa kunnossa. Oltiin kuitenkin monta päivää, koska kaivattiin lepoa ja piti pestä pyykit. Siihen ihan ok alue, ollaan kuitenkin totuttu puskaparkkeilemaankin. Ja aina tämä Kajaanin voittaa... Majoituksen hinta: aluemaksu 13€, henkilömaksut 9€/aik ja 5€/lapset, sähkö 5€/vrk eli meiltä yhteensä 32€/vrk. Pyykki taisi olla 5€/koneellinen.

Pielisen museo

Tämä on ihan must! Riippuu lapsista, jaksavatko innostua. Minulle tämä on taivas. Tosin museokierrokselle osui juuri se kesän ainoa hellepäivä, joten otti vähän voimille kiertää kaikki kohteet. Teimme miehen kanssa jaon, se otti lapset ja minä sain nautiskella yksinäni. Jossain puolenvälin paikkeilla puhelin ilmoitti, että mies on lasten kanssa keskustassa pomppulinnassa, "soita kun tullaan hakemaan". Museokierroksen jälkeen uinti viileässä Pielisessä teki kutaa! Lapsista parasta oli se pomppulinna...

Ruunaan retkeilykeskus

Tänne kannattaa mennä! Isompien lasten kanssa koskea laskemaan, pienempien kanssa vain vaeltamaan tai kalastamaan. Me valitsimme tuon kävelyretken. Suosittelen kohdetta! Myös Ruunaalla olisi mahdollisuus majoittumiseen vaunulla, mutta lasten kanssa oli kuitenkin kivempi olla lähempänä keskustaa ja "äksöniä". 

Muuta:

Lieksan Citymarketin vieressä oli jonkunlainen katukahvila, jossa oli ISO pomppulinna. Veti hyvin lapsia ja loistoidea! Aikuiset nauttivat virvokkeita lasten purkaessa energiaa. En löytänyt paikalle nimeä googlesta.

Satamassa kiva alue, jossa pikaruokapaikka (testattiin, hyvä) ja jonkunlainen tanssilava. Sieltä kantautui ihanasti haitarimusiikkia järven toiselle laidalle leirintäalueelle, meiltä oli vaunulta näköyhteys tänne. Ei leikkipaikkaa.