Salosta matka jatkui Raumalle. Taas olimme hitaita lähtijöitä, ja perille saavuttiin vasta iltapäivästä. Ihmeesti se hidastaa matkantekoa, kun reissaajia onkin kaksi vaunullista. No, Raumallahan meitä odotti varsin hieno leirintäalue eli Poroholma. Siellä riitti kaikenlaista puuhaa uimisesti jäätelönsyöntiin. Illalla jopa äidit pääsivät vähän irrottelemaan terassille. Erittäin huonoa täällä olivat lokit. Ahneet ja röyhkeät lokit hakivat ruokaa vaikka suoraan lautaselta, jos ei koko ajan ollut varuillaan. Ulkona syöminen oli siis hieman hankalaa. 

Rauma oli kaupunkina tosi kiinnostava, ja nähtävää ja koettavaa olisi ollut enemmänkin kuin mitä nyt ehdimme nähdä. Hyvän kokonaiskuvan sai, kun hyppäsi leirintäalueelta katujunan kyytiin, ja teki koko kierroksen ympäri kaupunkia. Myöhemmin jalkauduimme vanhaan kaupunkiin, jossa äidille olisi taas ollut ihasteltavaa vaikka kuinka, mutta lapset väsyivät ja äidin piti taipua siirtymiseen leirintäalueelle. Reissuväsymyt oli täällä ihan selvästi havaittavissa, kaikki olivat vähän ärtyneitä ja lapset ottivat herkästi jäähyjä. Kaveriperhe puolestaan oli vasta pääsemässä vauhtiin, joten jo aamulla 11.7. heitettiin hyvästit Porholmalle ja jatkettiin matkaa. Me olisimme viihtyneet pidempäänkin, ja ilmeisesti olisimme myös kaivanneet levon puolesta pidempää paikallaanoloa. Vaikka kivahan se on reissatakin, ainakin hyvässä seurassa!

Kake katujuna

Tällä kannattaa käydä puksuttelemassa, lapsista tämä oli ehkä parasta Raumalla (uimisen ja jäätelön lisäksi). Suositellaan!

Kuvahaun tulos haulle kake kaupunkijuna

Kuva: https://www.visitrauma.fi/hyva-tietaa/liikenne/kake-kaupunkijuna/

Poroholma

Erittäin hieno leirintäalue, meidän makuumme ehkä jopa turhan hieno. Meidän perheemme viihtyy paremmin vähän rauhallisemmissa paikoissa. Upeat puitteet, isoja miinuksia niistä mainitsemistani lokeista sekä huoltotilojen vähyydestä. Majoituskustannus meiltä 76€ kahdelta vuorokaudelta, ilman mitään saunoja tms.