Jälleen kerran Kouvolassa! Tykkimäki camping alkaa olla jo niin tuttu paikka, että eipä tästä ole paljon kerrottavaa. Paitsi että järvessä on kuulemma syyhypunkkia, eli uimisen jälkeen piti aina käydä suihkussa. Otimme tänäkin vuonna leirintäpaketin, joka sisälsi majoituksen kahdeksi yöksi ja kahden päivän ParkHopper-rannekkeet kahdelle. Tämä on kaikista edullisin vaihtoehto, jos aikoo käydä sekä huvipuistossa että vesipuistossa. Majoitus sähköllä ja huvipuistorannekkeet n. 250e. Ja kun aikaa on kaksi päivää, voi molemmissa käydä useamman kerran... 

Näin mekin teimme. Molempina päivinä käytiin molemmissa. Huvipuistossa ei enää ollut ruuhkaa, koska koulut olivat joko alkaneet tai alkamassa. Sen sijaan kuuma oli, +33C vei voimia ja jo parin tunnin laitteissa riekkumisen jälkeen siirryimme suosiolla vesipuistoon. Tänä vuonna pojat pääsivät ensimmäistä kertaa kaikkiin liukumäkiin, ja siitäkös riemua riitti! Myös äiti joutui mäkiin, vaikka ne eivät "ihan" ole miun juttu. Ehdimme myös tavata paikkakunnalla asuvia ystäviä, ja kävimme syömässä superhyvät pizzat ravintola Pizza Bravossa. Ulkonäkö pettää tässä paikassa, pizzat ovat todella hyviä ja raaka-aineet laadukkaita. Suosittelen! Piha on ahdas, joten vaunulla sinne ei parkkiin pääse, eikä oikein asuntoautollakaan. Mutta pienen kävelymatkan päässä on srk-keskus tai vastaava, jonka parkkipaikalle me saimme yhdistelmän mahtumaan.

Kouvolassa Veturi on yksi vakiokäyntikohteista, ja niin myös tälläkin kertaa. Olimme miehen kanssa keskustelleet aikaisemmin, ettei Haaga-Helian tutkimus karavaanareiden rahankäytöstä voi mitenkään pitää paikkaansa. Vaan kun iltasella ynnäilimme menoja, oli käytetty rahamäärä melkoisen suuri. Leirintämaksun, huvipuistorannekkeiden, polttoaineen ja ruokien lisäksi käytimme rahaa myös lasten parturiin ja lahjuksiin. Toinen poika oppi polkemaan pyörää ilman apupyöriä ja toinen oppi uinnin alkeet. Tästä palkkioksi saivat Nerf-pyssyt paikallisesta lelukaupasta. Eli ylitimme sen reilun 200e summan ihan reippaasti!

Kouvola yllättää aina, täällä saisi joka kerta kulumaan enemmänkin aikaa ja useamman päivän. Nytkin jäi monta kiinnostavaa kohdetta käymättä.

ARVIOINNIT

Tykkimäki Camping

Respa oli siirtynyt ravintolasta omaan rakennukseensa lähemmäs aluetta, mikä aiheutti hieman hämmennystä aluksi. Ehkä tämä oli kuitenkin hyvä ratkaisu. Huoltorakennukset alkavat olla kunnostusta vailla, naisten puolella suihkuissa oli jotain häikkää. Kaikki oli kuitenkin siistiä, vessassa paperia ja käsipyyhkeitä. Ampiaisia oli paljon! Aikuisten iltahupia oli pyydystää amppareita juotuihin pulloihin, joiden pohjalla oli pieni tilkka nestettä. Saldo oli yhden illan istuskelun jälkeen 12.

Pizza Bravo

Kouvolan parhaat pizzat! Ravintolan ulkoasu erittäin kulahtanut ja epäsiisti, mutta ruoka on hyvää ja palvelu pelaa.

Kauppakeskus Veturi

Paaljon kauppoja ja hyviä kohteita tuhlata rahaa.