Vaunu pakattiin matkakuntoon 22.6., ja ensin suunnistettiin juhannuksen viettoon suvun maatilalle. Varsinaisesti reissuun lähdettiin vasta sunnuntai-iltana 25.6., jolloin oli tarkoitus ajaa "niin pitkälle kuin jaksetaan". Kohteena meillä oli heti Rovaniemi, jonne suorinta reittiä matkaa kertyi 798 km. Koska lähdimme illalla, päätimme ajaa sen verran kuin jaksamme.

Ensimmäinen etappi oli Mikkeli, minkä kohdalla ei väsyttänyt vielä yhtään. Meillä oli taktiikkana vaihtaa kuskia aina tunnin välein, ja tällä taktiikalla Mikkelin jälkeen saavuttiin Jyväskylään. Jyväskylä valikoitui reitille siksi, että siellä on suuri caravan-liike johon haaveilin pääseväni. Lisäksi olin aivan varma, että tässä vaiheessa yötä olemme jo ihan poikki ja ajaminen on pakko lopettaa. Joten olisi helppoa jäädä matkaparkkiin ja sitten seuraavana päivänä vierailla caravan-myymälässä. Vaan meilläpä riitti vielä virtaa, ja totesimme, että ei vielä pysähdytäkään. Joten E75, here we come! Tie oli hyvä ajaa, aurinko paistoi eikä muuta liikennettä juuri ollut. Jossakin kohtaa pysähdyimme suorittamaan lasten huollon, eli iltapalaa vaunussa, hammaspesu, pyjamat ja villasukat päälle ja matka jatkui. Melko pian takapenkki jo olikin unessa. Koska oli hyvä ajaa, molemmat kuskit jaksoivat ja matka taittui, päädyimme niinkin pitkälle kuin Pulkkilaan. Kilometrejä takana n. 525, ja kello oli 2 yöllä. Oli pakko pysähtyä ihan vain sen takia, että lapset nukkuivat ja valvoisivat pirteinä koko seuraavan päivän, joten vanhempienkin oli syytä hieman tankata unta. Muutaman muun karavaanarin tavoin kurvasimme Pulkkilan ABC:n pihaan parkkiin. Vettä satoi ja vaunussa oli +14C (ai miksi olisi pitänyt laittaa lämmöt päälle jo aikaisemmin?), joten me kaikki neljä kömmimme samaan vuoteeseen paksujen peittojen alle aatuutilulla.

Aamulla vaunun lämmöt olivat jo +17C, huomattavan paljon miellyttävämpää! Tosin vähän ihmettelin hidasta lämmönnousua, mutta olivathan lämmöt olleet päällä vasta muutaman tunnin ja lämmitettäviä kuutioita on paljon. Aamutoimet eli puuronkeitto, aamupesut ja ruokailut, jonka jälkeen mies lähti lasten kanssa katsastamaan ABC:n sisätilat, minä jäin tiskaamaan ja siivoamaan vaunun matkakuntoon. Tämä on se meidän perinteiseksi muotoutunut työnjakomme ja homma on sujuvaa.

Pulkkilasta jatkoimme matkaa kohti Oulua ja tarkemmin Ideaparkia (tosin emme tienneet sen olemassaoloa ennen kuin näimme mainokset). Ideapark oli hyvä kohde lasten kanssa, siellä oli kiva Skidipark, jossa meidän pojat riehuivat itsestään ulos kaiken yön aikana keräämänsä energian. Toinen vanhemmista vahti lapsia, toinen kiersi kauppoja, sitten oli vaihto. Muutama tunti meni mukavasti, ennen liikkeellelähtöä jätskitankkaus ja suunta kohti Rovaniemeä. Ruoka oli syöty vaunussa ennen Ideaparkiin menoa.

Rovaniemelle saavuttiin iltapäivällä, ja täällä päätettiin mennä ihan leirintäalueelle. Keskustan kunnostustyöt ja kiertotiet vähän aiheuttivat jännitystä sekä kuskille että kartanlukijalle, mutta niin vain löydettiin ekalla yrittämällä Ounaskosken leirintäalueelle! Rovaniemellä viihdyttiin kolme yötä. 

ARVIOINNIT (otsikoista suorat linkit kohteiden kotisivuille):

Skidipark / Oulu

- Hyvä kohde päästellä höyryjä, meidän lasten suosikki musta pomppulinna missä soivat Smurffit ja muut lastenlaulut. Liput kahdelta lapselta 18€. Suosittelen!

kollaasi-skidi.jpg

kollaasi-skidi2.jpg

Kuvat täältä: http://oulu.ideapark.fi/skidipark/