Vähän jälkijunassa tulee päivitys, on ollut muita kiireitä. Piipahdimme koko perheen voimin yhdessä kesän vakipaikoista, eli Lahden Caravan-messuilla 16.9.2017. Taas on nähty paljon ja kaikkea, mutta jotain jäätiin kaipaamaankin. Messut itsessään ovat aina kiva tapahtuma, niin nytkin. Mutta minun pettymyksekseni tänä vuonna "sälän" myyjiä oli liikkeellä vähemmän ja pienemmällä varastolla kuin ennen. Ja kerrankin kun minulla oli lista, mitä kaikkea pitää ostaa vaunuun! Loppujen lopuksi en ostanut mitään... 

Tässä muutama messuilla meihin vaikutuksen tehnyt vaunu ja auto esittelyssä!

Ensimmäisenä Kaben Safir GLE KS (kuvat kabe.se)

kabe1.jpgkabe.jpg

Tämä vaunu voisi olla meidän seuraava vaunumme, jos haluamme lyhyemmän vaunun. Pohja oli näppärä ja tuntui tilavalta, vaikka pituudesta nykyiseen vaunuun verrattuna lähti metrin verran. Tosin vaunu on yksiakselinen, joten se on miinusta, mutta ehkä senkin kanssa oppisi elämään. Minulle tärkeä kriteeri on, että kokki mahtuu touhuamaan keittiössä ja muut mahtuvat silti kulkemaan ohi. Eli vastakkain olevat sohvaryhmä ja keittiö on ehdoton nono. Ihan kiva vaunu kokonaisuutena! Hinta vaan reippaasti yli meidän budjettimme (jota tosin ei ole, mutta jos olisi), eli messuilla esitelty vaunu oli alkaen 46.850 €. Mukavuuspaketti ja king size-leveys nostivat hinnan 49.084 euroon.

Todellinen luksusvaunu oli Adrian Alpina 903HT. (kuvat Adria ja nettikaravaani)

adria2.jpg adria1.jpg

Kyllä oli vaunulla pituutta ja kokoa! Huh huh. Nyt jopa me totesimme, että tämä vaunu on suunniteltu seisomaan paikallaan kausipaikalla jossain järven rannalla. Ihan heti ei tekisi mieli lähteä liikenteeseen yli 11 metrisen vaunun kanssa! Toki sisätilat olivat hulppeat, mutta ei meidän vaunu, me kun tahdomme liikkua aktiivisesti. Ja tietty myös tämä oli sen olemattoman budjettimme yli, 51.080€. Keittiö vaunun keulassa oli kiva.

Hieman yllättäen omaksi suosikseni nousi Sunlightin T58 asuntoauto. Pieni kuin mikä, mutta ah niin ihanan kompakti! (kuvat Sunlight)

sl_t66-aussen_front_logo-neu.jpg

t-58-mocca.jpg

Tämä olisi minun oma unelma-autoni, jolla voisin kulkea pitkät työmatkat ja tarvittaessa yöpyä firman pihassa. Tällä voisi lähteä lasten kanssa päiväretkille (joita me harrastamme hämmästyttävän paljon), ja kaikki tarpeellinen kulkisi mukana. Jos olisi budjetti joka antaisi myöden, niin tämä auto muuttaisi minulle välittömästi hintaan n. 55.000€. Olen in love. Olen aina pitänyt Sunlightin autoista, ja pitkään etsimme meillekin vaunun sijasta Sunlightin A72 autoa käytettynä. Vuan ei löytynt, joten tuli tuo vaunu (joka on huomattavan paljon edullisempi vaihtoehto).

Lahdessa yllätyksen tarjosi ravintolamaailma. Yritimme ensin Mamma Mariaan, mutta siellä ei ollut tilaa ilman varausta. Joten seuraava kohde. En muista nimeä, osoittautui lounaspaikaksi. Seuraava kohde Rosso. Jota ei enää ollut. Hetken hämmennys, ja suuntasimme Martinaan. Homma ei mennyt ihan putkeen väsyneiden ja nälkäisten lasten kanssa, ravintolan puolelta kaikki kyllä ok, mitä nyt ruuan saaminen kesti tolkuttoman kauan (lähes tunti tilauksesta). Se oli kertakaikkiaan lapsille liikaa, joten emme ehkä olleet ne ravintolan hiljaisimmat ja rauhallisimmat asiakkaat. Mutta hyvä ruoka, parempi mieli, ja kotimatka saattoi alkaa! Lahden pysäköinninvalvonta halusi muistaa meitä 60 euron suuruisella parkkisakolla. Mies on vasta vaihtanut autoa, ja oli vahingossa laittanut EasyParkin vanhalle autolle. Joten tulipa nyt sitten maksettua sekä parkkimaksu että parkkisakko. Great. Reissu oli kuitenkin kokonaisuudessaan kiva, ja ensi vuonna mennään taas uudelleen!