Niin se meidän tiemme vei isännän loman alkajaisiksi jälleen Kankaanpäähän. Perjantai-iltana startattiin, ja ajettiin yötä myöten Kankaanpäähän. Matkalla nähtiin jäniksiä, yksi pöllö ja useampikin hirvi. Yksi hirvistä oli tosin hieman oudonnäköinen, pyöreäpäinen, pallokorvainen ja ihan ruskea. Tajuttiin vasta hetken päästä, mikä oli ohitettu... Matkaa Kuninkaanlähteelle oli n. 10km, ja seuraavana päivänä kuulimme alueella, että siellä on lähistöllä nähty karhun jätöksiä. Vietimme yön puskassa, alueelle pääsimme vasta aamulla. Saimme tällä kertaa paikat rinteestä, mikä muuten ihan ok, mutta vaunun saaminen suoraan vaati aikamoista palikka-akrobatiaa, rappusen alle raahattiin (luvan kanssa) euro-lava, ja pitkä pöytä piti unohtaa koska maasto oli todella epätasainen. Saatiin kuitenkin kaksi vaunua parkkiin vierekkäin, ja hyvä niin.

Tämän kierroksen aktiviteetit koostuivat paitsi uimisesta ja vesiliukumäen laskusta, myös frisbeegolfista, maastopyöräilystä, minigolfista ja pari tuntia vierähti mukavasti Niinisalon puolella armeijan treeniradalla. Eli siis se rata, missä kiivetään tikkaita ylös yhtä puolta, alas toista puolta, ryömitään, loikitaan, tasapainoillaan, ylitetään korkeita esteitä ja alitetaan matalia jne. Googlesta löytyy kuvia sanoilla "sotilaskuntorata" tai "sotilasesterata". Hikisen treenin jälkeen kahvit Niinisalon sotilaskodissa, ja takaisin Kunkulle nauttimaan "viileästä" vedestä. Säät suosivat meitä jälleen, ja vasta lähtöpäivänä oli pientä sadetta. 

Mutta nyt joutuu kyllä ensimmäisen kerran antamaan Kuninkaanlähteelle pientä miinustakin. Viimeksi käydessämme alueelle tuli kolme uutta polkuautoa, ja lapsethan tietysti odottivat testiajoa kuin kuuta nousevaa. Ja sitä sitten jouduttiinkin odottamaan jonkun aikaa... Autot nimittäin on siirretty tenniskentälle, ja aina kun joku on varannut maksullisen tennisvuoron, autot seisovat kentän nurkassa. Ja innokkaita pelaajia riitti, joten lapset ihailivat autoja verkon takaa. Kunnes tilanteeseen tympääntyneinä me varasimme oman "tennisvuoron", ja lapset saivat tunnin verran ajaa polkuautoilla ihan urakalla. Mutta oli tosi kurjaa käännyttää kaikki muut lapset pois portilta ja selittää, että koko kenttä ja kaikki autot on nyt varattu meille (kuusi autoa joista yksi rikki, meillä mukana viisi lasta) ja muut eivät voi tulla. Keskustelimme asiasta myös alueisäntien kanssa, ja uskon, että ajan kanssa tämäkin ongelma korjataan.

Torstaiaamuna pienessä tihkusateessa pakattiin karavaani, ja suunnattiin suureen tuntemattomaan...

Kuvahaun tulos haulle sotilaskoti niinisalo

Kuvan lähde: http://www.kankaanpaa.fi/html/fi/kahvilat_ja_lounasruokalat.html