Sepä olisi sitten kesän ensimmäinen reissu heitetty! Kohteeksi valikoitui kaukainen Kuninkaanlähde Kankaanpäässä, ja reissussa oli tällä kertaa kaksi äitiä sekä lapset 7v. (melkein), 6v., 5v., 4v. ja 10kk (melkein). Eli siis yhteensä seitsemän henkeä joista viisi lapsia. Kuninkaanlähteelle päädyimme, koska se on SFC-alue, eli siellä on asiantuntevaa apua kun laitetaan vaunua parkkiin tai avataan/suljetaan markiisia tai tulee jotain muuta ongelmaa. Matkahan oli siis pitkä (joskaan ei onneksi kivinen), sillä emme suinkaan ajaneet suorinta reittiä. Ensin kotoa ystävän kotiin 250 km, sieltä tytöt kyytiin ja auton keula kohti Kankaanpäätä toiset 250km. Kohteeseen saavutiin sopivasti kuuden jälkeen illalla, joten ehdimme vielä hyvin altaalle ja saunaan.

Ja tämähän oli sitten se toinen syy valita Kuninkaanlähde. Eli siellä on lämmitetty maauimala sekä vesiliukumäki, joka oli ainakin meidän lasten keskuudessa suuri hitti (toinen oli polkuautot). Saunaan pääsi koko päivän 10-20, alueella on hyvät, siistit huoltorakennukset ja hyvin varusteltu kioski. Ja mahdottoman mukavat isännät! Meidän ei tarvinnut edes peruutella yhdistelmää puiden lomassa, vaan meille näytettiin läpiajettava paikka. Leiri saatiin pystyyn ihan omin voimin, myös markiisi saatiin auki ja myrskyliinat viritettyä. Koska mies ei nyt ollut mukana reissussa, oli vaunun huolto miun vastuulla. Siitäkin tuli parissa päivässä rutiinia, aamulla vesisäiliöt täyteen ja sekä kemssa että harmaavesi tyhjiksi. Pakko sanoa, että naiset käyttävät enemmän vettä kuin miehet, meillä ei normaalisti kulu noin paljon vettä eikä vessa täyty päivässä... Heh. Myös matkatavaroiden määrässä oli huima ero. Minulla ja pojilla oli yhteensä kaksi laukkua, ystävällä lapsineen jokaisella oma vaatelaukku, lisäksi hoitolaukkua, reppua, Ikea-kassia, kenkäpussia... Kaikki ne kuitenkin upposivat vaunun uumeniin! Ja reissun aikana oltiin useasti kiitollisia siitä, että meillä on iso vaunu eikä mikään miniatyyrimalli.

Kelit olivat meille suosiolliset, joka päivä yhtä lukuunottamatta paistoi aurinko ja oli erittäin lämmintä. Ajankohta oli myös onnistunut, alueella ei ollut ruuhkaa ja saimme välillä olla altaalla ihan keskenämme. Meissä herätti hilpeyttä alueisäntien ihmettely kokoonpanostamme. Nainen ratissa, iso vaunu perässä ja mukana lauma pieniä lapsia. Ja tultiin vielä toiselta puolelta Suomea. Tätä asiaa ihmeteltiin koko Kunkulla oloaikamme, ja saimme aika paljon kunnioitusta uskalluksesta lähteä tällä kokoonpanolla reissuun (toivottavasti ei kovin paljon herätetty pahennusta, sillä emme olleet ihan hiljainen porukka, pahoittelut...). Mutta kyllä kannatti, oli ihan mahtavaa! Suosittelemme lämpimästi Kuninkaanlähdettä niin lapsiperheille kuin muillekin. Alueella on paljon aktiviteetteja, sosiaalitilat ovat siistit ja hoidetut, kioski on monipuolinen, palvelu pelaa. Alueella käy myös kauppa-auto ja pullamyyjä (ainakin, ehkä muutakin). 

SFC Kuninkaanlähde

Käykää itse kokemassa!

1492879912630_1_orig.jpg

Kuva: sfcsatakunta.fi