Aamulla suuntasimme ensin mustikkametsään, äidin viimeisen lomapäivän kunniaksi. Sen jälkeen oli sovittu, että vierailisimme Miehikkälän Salpamuseossa, se kun sattui sijaitsemaan lähellä mustikkapaikkaa. Kun ämpärit oli kerätty (melkein) täyteen ja nautittu maittava lounas, hurautettiin autolla Saivikkalaan ja museolle.

Salpamuseo on aina yhtä hieno ja vaikuttava paikka. Salpalinjalla ei ole koskaan taisteltu, mutta siitä saa silti käsityksen, millaista rintamallakin on sota-aikaan ollut. Kiersimme juoksuhautoja, vierailimme bunkkereissa ja kiipesimme ilmavalvontatorniin. Lapset jaksoivat ihmeen hyvin, yksi innostava juttu oli "sisiliskosafari", eli lasten tehtävänä oli bongata reitin varrrella asuvia sisiliskoja (kuvia) ja kirjoittaa sitten nimet (äiti kirjoitti) listaan. Kaikki oikein saaneet saivat diplomin kierroksen päätteeksi. Ja jäätelöä... Tämä on hyvä kohde koko perheelle, jos yhtään on kiinnostunut Suomen historiasta. Ei sovi vaunuille eikä heikkojalkaisille, sillä mäkiä ylös alas sekä portaita on paljon. Lähellä Salpamuseota on hyvä uimapaikka, missä voi käydä pulahtamassa vaikka kierroksen jälkeen.

Me jatkoimme vielä extempore Museotietä Haminaan. Lapset nukkuivat takapenkillä, aikuiset nauttivat maisemista. Haminassa kohteena olivat Elomarkkinat, joka osoittautui aika surkeaksi tapahtumaksi. Piti olla jotain suurempaa ja massiivisempaa, mutta ei poikennut kotipaikkakunnan normaalista kesätoripäivästä juuri mitenkään. Herkuttelimme kuitenkin ennen kotimatkaa Aitolahden lihapiirakoilla, ja lapset pääsivät puiston leikkipaikkaan purkamaan unien aikana kertyneet energiat.

ARVIOT:

Salpalinja

Aina yhtä hieno kokemus, suosittelen kaikille!

salpalinja_museo_alalinkkeihin_ryhmat.jp

kuva: http://www.salpakeskus.fi/fi/ryhmille

Haminan Elomarkkinat

No joo... Eipä tarvitse mennä ensi vuonna. Tätä odotettiin:

Kuvahaun tulos haulle elomarkkinat hamina

Kuva: http://www.hamina.fi/fi/Asukkaat/Asuminen%20ja%20ymp%C3%A4rist%C3%B6/Tori/

Tätä saatiin:

Kuvahaun tulos haulle haminan tori

kuva: http://www.kymensanomat.fi/m/Online/2016/10/21/Haminan%20Kauppatoria%20muokataan%20550%E2%80%89000%20eurolla%20ensi%20kes%C3%A4n%C3%A4/2016321399003/527

Museotie

Virolahdelta alkava Museotie on nähtävyys itsessään, ja siinä matkalla on paljon kohteita joissa voisi vierailla, jos lapset eivät olisi mukana ja nukkuisi takapenkillä. Suosittelen! Mutta ottakaa herkästi pahoinvoiville matkapahoinvointirannekkeet mukaan. On mäkeä ja mutkaa, paljon.

Kuvahaun tulos haulle museotie virolahti

kuva: http://www.virolahti.fi/FI/Matkailu/N%C3%A4ht%C3%A4vyydet/Museotie/